top of page

VÆVNING HVOR ALLE KAN VÆRE MED

VÆVNING FOR ALLE ALDRE OG NIVEAUER

ALLE ALDRE OG NIVEAUER

Vævning på væveramme kan tilpasses alle aldre og niveauer. Kreative som ikke kreative. Erfaring med håndarbejde eller ej. Mænd som kvinder. Nybegyndere som let øvede. Børn som voksne. Uanset hvem du er, hvad du kan eller ikke kan i forvejen, så kan du lære at væve på væveramme. Ligegyldigt hvad dine behov eller ønsker er, så har du mulighed at fordybe dig i håndarbejdet vævning.

FORSKELLIGE TEMPERAMENTER

Det er forskelligt om man ønsker at fordybe sig i detaljerne eller ønsker at gå amok i farver og teknikker. Et væveværk kan udføres med langsomme, sirlige bevægelser og præcision. Det kan også udføres med hurtige, eksperimenterende hænder og impulsivitet. Alt efter temperament skabes dit væveværk. Det udføres på netop din måde, i dit tempo og ud fra dine ønsker. Grundet forskellige niveauer og temperamenter er de færdige væveværker altid meget forskellige, men dermed også meget personlige. Hvert enkelte lille væveværk repræsenterer den enkelte designer.

ØVELSE GØR MESTER

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vævning som udgangspunkt kræver en vis tålmodighed, motorik og præcision. Hvis det er noget du mangler, kan vævning på væveramme en oplagt måde at få det øvet på. De mange gentagelser i væveprocessen vil styrke din tålmodighed samt motorik- og præcisionsevne. Den mest simple tilgang til vævning er brugen af et par få væveteknikker og noget tykt garn. Præcisionen og de mange gentagelser kan for nogle være udfordring nok i sig selv, men øvelse gør mester. Samtidig giver vævning på væveramme også gode muligheder for at eksperimentere og tænke nyt. Alt efter temperament og behov er det er muligt gøre vævningen til et udfordrende og kompliceret stykke håndarbejde. 

Stemningsbilleder fra et VÆV & VIN kursus i Højkant, Århus.

bottom of page