VÆVNING PÅ VÆVERAMME

VÆVERAMME 45x32x6 CM

 

Vævning kan for mange virke uoverskueligt og kompliceret at begive sig ud i. Her drejer det sig om vævning på eksempelvis en skaftevæv, en tangentvæv, en klapvæv eller en rammevæv. Fælles for disse væve er at de kræver meget plads, tid og læring før selve vævningen kan gå i gang. Vævning på væveramme er anderledes. Ej at sammenligne med en rammevæv som er meget større. Væverammen måler blot 45x32x6 cm og er sådan en størrelse man kan tage med sig over alt. Væverammen er nem at gøre klar til selve vævningen, men er stadig fyldt med muligheder.

 

Vævning på væveramme er en tydelig proces som giver indblik i hvordan garnerne arter sig og påvirker hinanden. Der er noget tilfredsstillende over at se vævningens udvikling fra garn til tekstil. Du kan få hjælp til opsætning af væveramme her eller du kan deltage i et hyggeligt og inspirerende vævekursus her.

UNDERVISNING I VÆVNING

 

På et vævekursus med Vivi Mailund har du mulighed for at afprøve og udvikle dit talent inden for vævning. I løbet af blot få timer vil du opleve en forståelse for hvordan man væver på væveramme. På vævekurset vil du opdage at du med et par ganske få væveteknikker har mulighed for at lave smukke og personlige væveværker. 

 

Et typisk vævekursus starter ud med en præsentation af de forskellige væveredskaber. Sammen gør vi hver vores væveramme klar til vævning. Designprocessen er løbende. Ved brug af nogle få væveteknikker kommer du til at eksperimentere med garnernes tykkelser, kvaliteter og farver. Vævning på væveramme kan sammenlignes med at tegne. Vævenålen og garnerne er dine farveblyanter og papir. Alt efter behov præsenteres du for nye teknikker. I løbet af vævekurset skabes dit personlige væveværk,som kan bruges til eksempelvis dekoration på væggen, på en mulepose, på en pude eller på et stykke tøj. Når først du kommer i gang med håndvævning åbner der sig nye ideer til hvad netop dit væveværk skal bruges til. 

VÆVERAMME & VÆVEREDSKABER

Vævning på væveramme kræver hverken en stor investering eller plads, hvis du selv vil fortsætte efter endt kursus. Væveramme og væveredskaber kan købes af Vivi Mailund efter endt vævekursus. Alle garner kan anvendes i vævningen. Både naturlige fibre og kunstfibre. Derudover kan der også anvendes alternative materialer som stofstrimler, bånd, læder, gummi osv. Vævning på væveramme er en skøn måde at bruge garnrester på og samtidig skabe noget smukt og unikt.

Materialer under et vævekursus:

Væverammer 45x32x6 cm

Væveredskaber (vævekamme, vævenåle, væveskytter og små sakse)

Garn i alverdens farver, tykkelser og kvaliteter

Vævevejledning til opsætning af væveramme

Væveværker til inspiration