top of page

DET MILJØVENLIGE KONCEPT 

Hele konceptet er baseret på miljøvenlig fremstilling, med målet om at efterlade så få aftryk på miljøet som muligt. Tekstilbranchen er blandt de mest forurenende industrier i verden. Det kræver mange ressourcer at fremstille tekstiler. Både miljømæssige og menneskelige ressourcer.

 

Alle produkterne er fremstillet ved udelukkende brug af overskudsgarner fra den danske strikindustri. Tekstilerne består af puder, dækkeservietter, bordløbere og vægtæpper samt specialdesignede boligtekstiler i stort set alle farver, former og mål.

 

I konceptet medtænkes følgende fem principper:

1. UPCYCLING

Tekstilerne fremstilles af overskudsgarner fra den danske strikindustri. Herigennem tillføjes ny værdi til garner der ellers ikke ville blive brugt. Ved at anvende allerede eksisterende materialer undgår man at igangsætte nye ressourcekrævende processer.

2. LOKAL OG MANUEL PRODUKTION

Garnerne hentes på et garnlager på den jyske hede. Tekstilerne håndvæves og syes af tekstidesigner Vivi Mailund i værkstedet i Århus. Samlet set en produktion med minimal transportbelastning og CO2-udledning.

3. TIDLØST DESIGN

Garnerne består af alverdens farver og kvaliteter. Designet er udviklet således at alle farver kan kombineres og anvendes i vævningen. Farver, materialer og mønstre er ikke styret af tidens tendenser. 

4. ZERO WASTE

Væven opsættes med udgangspunkt i Zero Waste princippet hvor intet materiale går til spilde. Dettes opnås gennem en nøje udregning af garnforbrug der efterlader en minimal mængde garn efter vævningen. Garn og små stofrester der er tilovers gemmes og anvendes i en anden sammenhæng. Eksempelvis anvendes stofrester til nøgleringe.

5. LANG LEVETID

Håndarbejdet bag fremstillingen af tekstilet er af høj kvalitet og bidrager til en god holdbarhed. Prisen afspejler det tidskrævende håndarbejde og er et modsvar til vores brug-og-smid-væk samfund. Fremstilling og koncept er bygget op omkring en fortælling i form af tekst, billeder og videoer. Kvalitet, pris og fortælling øger et produkts levetid. 

BEGREBET UPCYCLING

Upcycling, eller på dansk "opbrug", kan kaldes for opkvalificerende genbrug. Det handler om at tilføje ny værdi til en ting, man ellers ville betegne som affald, for eksempel ved at genopfinde det som et nyt eller en del af et nyt produkt.

 

Processen adskiller sig fra genbrug, hvor en ting enten genanvendes i den samme form, som den er skabt (recycling), for eksempel genbrugstøj, eller nedbrydes for at blive en del af et nyt produkt (downcycling), for eksempel glas omsmeltet til nye flasker.

Kilde: www.dr.dk

BEGREBET ZERO WASTE

Zero waste er en filosofi og livsstil, der gør op med “brug-og-smid-ud-kulturen” ved at fokusere på mindre affald og mere genbrug.

Kilde: www.groenforskel.dk

BEGREBET BRUG-OG-SMID-VÆK SAMFUND

Vi lever idag i et brug-og-smid-væk samfund. Billige produkter af lav kvalitet holder kun i kort tid og kasseres ofte, da det sjældent kan betale sig at reparere dem. Det belaster miljøet i enorm grad.

Kilde: www.ordnet.dk

bottom of page